top of page

Beweging was vroeger al een belangrijk onderdeel van mij, ik heb veel geturnd, acro gedaan en gedanst. Later deed ik een media opleiding in Amsterdam en ging daar aan het werk in de PR en communicatie.  Ik had een drukke kantoorbaan zonder beweging en met veel stress. Op zich is hier niets mis mee maar uiteindelijk deed ik, zonder dat ik hier bewust van was, weinig waar mijn hart sneller van ging kloppen. Uiteindelijk resulteerde dit in een burn-out waarin ik yoga ontdekte en weer terug kwam bij iets wat altijd al onderdeel is geweest van mij: bewegen.  Mijn leven veranderde hierna eigenlijk op alle vlakken, op een hele natuurlijke manier zonder te forceren.

 

Inmiddels geef ik ruim tien jaar yoga en pilates lessen, ik maak online programma's en ik organiseer  met veel liefde diverse yoga retraites.  Ik weet hoeveel op een bewuste manier bewegen voor je kan doen. Bewust stil staan bij je gedachtes, gedrag, je lichaam en gewoontes en even pauze nemen is iets wat niet vanzelfsprekend is en wat we onszelf vaak niet geven. Terwijl dit juist een enorme verademing kan zijn.  Het kan zo’n goed gevoel geven als je van een gespannen lichaam vol stress gaat naar een lichaam waarin je je comfortabel en vrij voelt. Ik vind het enorm leuk om leerlingen hier in te begeleiden aangepast op wat je het meeste nodig hebt. 

Yoga_PilatesElsloo-191.jpg

Tess Eckhardt:

Tineke van der Leij:

“Na de studie docent dans aan de Theaterschool in Amsterdam, heb ik onder meer in de musical Foxtrot van Annie MG Schmidt gedanst. Daarna heb ik een eigen dansstudio voor klassiek, jazz en kinderdans opgericht. Vanaf 1994 doceerde ik bij het Centrum voor de Kunsten in Heerenveen en Oosterwolde. Tijdens het dansen raakte ik meer en meer geïnteresseerd in de wereld van pilates. Na verschillende opleidingen startte ik in april 2006 met het geven van pilates lessen in mijn eigen studio in Elsloo.”

 

Tineke heeft tientallen jaren ervaring met lesgeven en staat bekend om haar oog voor detail en dat ze precies de correcties kan geven die de hele oefening verandert en veel doeltreffender maakt. Ze heeft aandacht voor iedere leerling en weet door al haar ervaring en kennis precies wat je lichaam nodig heeft.  Haar enthousiasme voor beweging is aanstekelijk, je wordt hard aan het werk gezet maar het is alsnog leuk. Ze zorgt ervoor dat je op een effectieve, leuke en veilige manier aan je lichaam, je houding en je gezondheid werkt. Tineke is verantwoordelijk voor het maken van alle pilates lessen, ze zorgt voor veel afwisseling, zodat je je lichaam heel allround traint en gaat mee met de laatste trends. Ook is nog steeds haar dansverleden voelbaar in haar lessen. Onder haar bezielde leiding voel je al na een aantal werken dat je sterker, leniger en gezonder wordt.

Yoga_PilatesElsloo-201.jpg
bottom of page