top of page
0E719F07-0BAB-4B61-8FF6-462126164261_edited_edited.jpg

yoga

Begin je yoga reis

Yoga is een eeuwenoude traditie die ongeveer 5000 jaar terug gaat. In het sanskriet betekent yoga letterlijk verbinding. Verbinding tussen lichaam, hoofd en hart om vrijheid te vinden. Dit is altijd de basis maar bij de ene  

yogastijl beweeg je meer en ligt de focus op het sterker en leniger maken van je lichaam en in een andere les ligt  de focus bijvoorbeeld meer op het ontspannen van je lichaam.

EENVOUD

Onze stijl is simpel en no-nonsense. We proberen de parels uit de yoga traditie op een toegankelijke manier in de lessen te verwerken op een zo’n helder mogelijke manier.

 

Je hoeft niet slank, lenig of aan een bepaald beeld te voldoen, in de les werken we vanuit het principe van de functionele yoga. Iedereen is anders, ook fysiek dus we geven meerdere opties voor de oefeningen als dat nodig is.

 

Yoga om onder begeleiding te werken aan je lichaam, yoga voor meer ontspanning en rust, yoga voor een betere balans in je leven, yoga voor meer focus en aandacht. Wat voor jou de reden ook is om op de mat te stappen, je bent bij ons van harte welkom.

Yoga_PilatesElsloo-99_edited.jpg

VINYASA 

Meer (innerlijke) kracht, focus, energie, mobiliteit en aandacht.

Bij de populaire en dynamische Vinyasa yoga staan de zonnegroeten centraal. Je beweegt hierbij op je ademhaling en je werkt aan conditie, kracht, flexibiliteit en balans. Zonder competitie en in een creatieve, mindful flow werk je aan verschillende houdingen die je lichaam sterk, slank en soepel maken. Waarbij de focus ligt op de ademhaling, je gevoel, gedachtes, lichaam en alles wat zich afspeelt in het huidige moment.

Yoga_PilatesElsloo-95_edited.jpg

YIN/YANG 

Hier worden beiden bovenstaande stijlen gecombineerd. Het eerste deel van de les gaat om de beweging, het activeren en wakker maken van je lichaam en het laatste half uur duiken we de stilte in met yin, ademhalingsoefeningen en meditatie.

Alle yogalessen beginnen en eindigen met een korte meditatie. Een moment van stilte en reflectie midden in je week.

Yoga_PilatesElsloo-14_edited.jpg

YIN 

Meer rust, stilte, ontspanning en een moment om zowel fysiek als mentaal op te laden.

Yin Yoga is een hele rustige yogavorm, waarbij je 3 tot 5 minuten in een yogahouding blijft om het lichaam te ontspannen en het bindweefsel te versterken en te hydrateren. Het zijn voornamelijk zittende en liggende houdingen, waarbij het de bedoeling is dat de spieren zo min mogelijk aangespannen worden.  

bottom of page